Hogy valójában ki is ez a csodaautóján száguldó lovag? Azt csak a halálos beteg Wilton Knight, a milliomos emberbarát tudja. Ő vette védőszárnyai alá annak idején. Amikor rábukkant, Michael még fiatal rendőr volt, az egyik akció után vérbe fagyva feküdt, az arca teljesen szétroncsolódott. Az idős Wilton, akkoriban már régóta keresett valakit, aki képes lenne a Jogért és Igazságért Alapítvány céljának megvalósítására. Wilton túl öreg, és beteg volt már ehhez a küldetéshez, ezért azt szerette volna, ha az alapítvány új autójának a volánjához valaki olyan kerül, aki továbbviszi a Knight nevet. Wiltonnak ugyan volt egy fia, de kitagadta, mert összetűzésbe került a törvénnyel.
Kapóra jött neki Michael Long, akinek új arcra és személyazonosságra volt szüksége, hogy eltűnhessen az elöl a bűnbanda elől, amelynek üldözése során súlyosan megsérült. Az öreg Knight kérésére, a világ legügyesebb kezű plasztikai sebészei új arcot készítettek Michenek. Aztán a halálos ágyán megeskette a fiút, hogy az életét a bűnözők és az emberi gonoszság elleni harcnak szenteli.
Amíg Michael a lovagvárban pihen, addig a laboratóriumban lázas munka folyik. A tervezők versenyt futnak az idővel, hogy komputerizált, elpusztíthatatlan autót készítsenek az új Michaelnek.
Miután Wilton Knight és Michael Long meghalt a világ számára, színre lépet Knight Rider, hogy az igazság bajnoka legyen. A szuperautó K.I.T.T. mellett akad még néhány segítőtársa a bűnözők ellen - Devon Miles, Bonnie Barstow és a későbbiekben csatlakozó III. Redzsinald Cornelius, vagy ahogy röviden nevezik: RC.

 
  Knight Rider Online Hungary © 2004.
A honlap megtekintéséhez 800x600-as képernyő felbontás ajánlott!
Knight Rider, K.I.T.T. and all related material is a copyright of Universal Studios Inc.