K.I.T.T. "megszemélyesítője" Amerika egyik legkedveltebb sportautója, a Pontiac Trans Am GTA. Ez a Pontiac Firebird 1982-ben kibocsátott alaptípusának a továbbfejlesztett változata. Külsőre a megszólalásig hasonlít rá, ám a nyolchengeres motorja 5733 köbcentiméteres, 238 lóerős és 225 km/órás sebességgel képes röpíteni az autót. Száz kilométerenként átlagosan tizenöt litert fogyaszt, és tíz másodpercen belül képes nulláról száz km/órasebességre felgyorsulni. Miközben folyamatosan dolgoztak a típus fejlesztésén, a külső megjelenésén, csak 1991-ben változtattak.

A filmbéli autó, kicsit többet tud ennél, hála Wilton lovag kitűnő szakembereinek. Igazi Knight gyártmány: Knight Indrustries Two Thousand (Knight Iparvállalat 2000), vagy ahogy mindenki ismeri, K.I.T.T...
Az autó döbbenetes dolgokra képes. Ha Michael úgy akarja, automatikusan átveszi a vezetést, áttöri a masszív téglafalat, keresztűr tör minden akadályon. Mindez a molekuláris páncélréteg jóvoltából, ami egyszerűen sebezhetetlenné teszi. Főprogramja pedig az emberi élet védelme.

A fekete szuperautó a Turbó Boostnak köszönhetően 480 km/óra végsebességre képes. Röntgenszemivel képes szinte bármilyen tárgyon átvilágítani. Szenzoros érzékelője segítségével pedig meg tudja állapítani a járművek haladási irányát, sebességét, márkáját.

Érdekességként megemlítendő, hogy a film kedvéért átalakított autó a forgatási nap megkezdéséig nem készült el, illetve a film pár felvett jelenetei után jelentős változtatásokat hajtottak végre K.I.T.T. külsején. Ekkor érte el végső formáját. A jobb oldali képeken jól látszanak az eltérések. Legfeltűnőbb változtatások a kocsi orrán vehető észre, pontosabban az elülső lökhárítón. K.I.T.T. egyéniségét egyébként a többi sorozatban gyártott széria Pontiac Trans Am-hez képest az elülső lökhárító átalakítása adja. Ezt a Pontaic kizárólag a sorozat számára gyártotta, az autószalonokban ilyet nem kérhettek a Trans Am vásárlók. A képeken láthatjuk, hogy a változtatások igen csak előnyére váltak K.I.T.T.-nek.

Az első bemutatkozó film elején néhány snitten még az első változat volt látható, ahol K.I.T.T. piros futófényét, keresőjét, idegen szóval scanner-ét, közvetlenül az orr elején helyezték el, majd csak később került hátrébb, közvetlenül a motorház fedele elé.

Az autó hátulja is máshogy nézet ki kezdetben, hiányzott róla az az elsötétített plexilap, amely eltakarta a hátsó lámpákat. Sőt még hiányzott a "KNIGHT" feliratú rendszámtábla is. Bár megpróbálták a legtöbb olyan jelenetet újraforgatni, ahol feltűnően látszanak az első autó eltérései. Ilyen volt például a jelenet, mikor az első részben a vezetés közben elaludt Michaelt leállítják a rendőrök.
Itt újraforgatták azt a közeli jelenetet az új autóval, ahogy az önmagát vezető K.I.T.T. beveszi az éles kanyarokat. A negyedik képen már az új, kész autó látható, melyen már fel van szerelve a "KNIGHT" rendszámtábla és az a hátsó lámpákat eltakaró elsötétített plexilap.

Viszont azokat a jeleneteket ahol színészek is dolgoznak, már nem cserélték le, de próbálták kivágni azokat a részeket, ahol látszanak a kezdetleges modell és végső változatú autó eltérései. Bár vannak jelenetek, ahol ha pár másodpercre is, de látszódnak az első autó hiányosságai. Az alábbi képen felnagyítva látható a "KNIGHT" rendszámtábla és a már említett sötétített plexi burkolólap hiánya.
Ezeket a jeleneteket nem vették fel újra, mert egy teljes stáb kivonulása egy külső helyszínre akár több millióval is megnövelte volna a produkció költségeit.

William Daniels

Ejtsünk pár szót a K.I.T.T. hangjáról és a magyar szinkronról. K.I.T.T. hangját eredetileg William Daniels kölcsönözte az autónak. Érdekességként megemlítendő, hogy Hasselhoff csak a forgatás megkezdése után, nyolc hónappal találkozott Danielssel a stúdióban először, az utómunkálatok során, azaz majdnem a teljes első évad leforgatása után.
A magyar szinkronban Versényi László tolmácsolásában hallhattuk K.I.T.T. hangját. Az első pár rész szinkronizálásakor kifejezetten arra törekedtek itthon, hogy Versényi hanglejtése, hangsúlya közel megegyezzen az eredeti hanggal, amit egyébként igen magas, tipikus "géphangra" változtattak. Versényi László hangja nem igazán hasonlított az eredeti K.T.T.T. hangra. Talán hiányzott a szükséges effekt, vagy úgy gondolták, hogy a magyar fülnek idegen lenne az eredetihez hasonló hangorgánum, de a lényeg, hogy meghazudtolva az eredeti rendezői elképzelést, egy teljesen mély hangot kölcsönöztek K.I.T.T.-nek. Ezt egyébként a harmadik évad szinkronizálásánál tovább überelték, és jobban elmélyítették Versényi László hangját. Sajnos szinkronhibáról is ejthetünk pár szót. Történt ugyanis, hogy a negyedik évadbeli "K.I.T.T. a gyilkos" c. epizód vége felé vagy elfelejtették megváltoztatni vagy technikailag elrontották K.I.T.T. hangját. Nem került rá egyszerűen fogalmazva "mélyítés", és Versényi eredeti hangjával szólaltatta meg K.I.T.T.-et jó pár percig.

Hasselhoff a forgatások alatt olyannyira megszerette a Pontiacot, hogy volt idő, amikor magánemberként is ezzel a típussal járt. Ebből azonban rengeteg gondja származott: bárhol tűnt fel az autóval, azonnal tömegek vették körül. A piros lámpánál pedig mindig gyorsulásos versenyre akarták kihívni.
 
  Knight Rider Online Hungary © 2004.
A honlap megtekintéséhez 800x600-as képernyő felbontás ajánlott!
Knight Rider, K.I.T.T. and all related material is a copyright of Universal Studios Inc.