Elkészült a magyar K.I.T.T.!
-
Ágoston Laci készre megépítette a híres csodaautót!Az utóbbi néhány évben Laci folytatta a munkát és sokmindent felújított és kicserélt az autójában, hogy az a lehető legjobb állapotban legyen a végleges átalakítás előtt. Bekerültek a filmbeli ülések vadi új huzattal. Hátul megkapta az eredeti lámpákat és természetesen elkészült a műszerfal is.

A műszerfalban a megszokott funkciók (sebesség, fordulatszám, benzinszint stb.) mellett helyett kapott még két monitor is, amikre egymástól függetlenül tetszőleges videoforrás ráköthető, de a beépített kapcsolóval közösíthetők is a bemenetek. Laci általában David Copperfield showt néz vezetés közben. :)
Ha a rádió be van kapcsolva, akkor K.I.T.T. még beszél is, a szövegnek vagy zenének megfelelően villog a kivezérlés-jelzője. A rádió bemenetére akár egy mikrofon is ráköthető a műszerfal alján található dugaszolóaljzaton keresztül és az autó orrába épített hangszórókon keresztül ki is hangosítható. Így a szabadban élvezhetjük a zenét vagy ki (be) szólhatunk illedelmesen a közlekedés egyéb résztvevőinek. :) A monitorok és a kihangosítás a filmbeli stílust követve a tetőn lévő konzolon kapcsolható be. A monitor alatti gombokkal K.I.T.T. automatikus és üldözés üzemmódba kapcsolható. :)Mióta az autó elkészült, Lacit lépten-nyomon megállítják és K.I.T.T.-et csodálják, fényképezik. Megesik, hogy az autópályán mellé érve, felveszik K.I.T.T. tempóját és nézegetik menet közben a műszerfalat vagy lehúzzak az ablakot és átkiabálnak, hogy milyen jól néz ki. Sokan még találkozni is akarnak Lacival és közelebbről is szeretnék megnézni a kocsit. Vagy csak a kezükkel mutatják, hogy egy ugrást vagy két kerekes síelést szeretnének látni. Laci mindenkor igyekszik a nagyközönség igényeit a legmesszebb menőkig kielégíteni. :)

A magyar Knight Rider elmondása alapján ezzel a műszerfallal és kormánnyal fantasztikus élmény vezetni az autót és nincs más kocsi, ami ezt az érzést tudná nyújtani, semelyik nem készült ilyen különleges belsőtérrel. Félhomályban és sötétben látványos csak igazán a műszerfal a vezetőülésből, de a mellette haladó autókból nézve is. :) Lacit az autóval hívják rendezvényekre, születésnapokra, forgatásokra. Jó érzés látni, hogy még ma is mennyire kedvelt autó K.I.T.T., mindenki ismeri, és sokan rajonganak érte. Mindig is nagy sztár lesz.Most, hogy a kocsi elkészült, Laci máris új járgányon töri a fejét. Ha valakinek pedig fájna a foga a magyar K.I.T.T. replicára, akkor 35.000 Euró ellenében el is viheti.

 
  Knight Rider Online Hungary © 2008.
A honlap megtekintéséhez 800x600-as képernyő felbontás ajánlott!
Knight Rider, K.I.T.T. and all related material is a copyright of Universal Studios Inc.