Nehéz örökség
(I/1.)

Ez az első bevezető film, idegen nyelven mondva ugynevezett "pilot" film. A "Story" - "autók" almenüben már esett szó arról, hogy K.I.T.T. a forgatások kezdetére nem lett 100%-san kész. Mikor Michaelt leállítják a rendőrök, mert elaludt a volánnál, egy pillantra látszik az autó valódi rendszáma. Mint tudjuk ezt késöbb "KNIGHT" feliratúra cserélték.

Valószínűleg eredetileg, mikor még csak a külső forgatásokat végezték, még így nézet ki K.I.T.T. hang-kivezérlő egysége. Szerepelt rajta egy "Knight 2000" felirat. Az utómunkálatok során, mikor a stúdióban felvették Michael-K.I.T.T. párbeszédének K.I.T.T.-re eső részét, egy bölcs döntéssel levették ezt a feliratot. Így fordult elő, hogy a forgatás helyszínén még szerepel a felirat, a stúdióban felvett lépeken pedig már nem.

Ezen a képen látható az éppen forgó kamera árnyéka K.I.T.T. alsó konzolján. Ahogy a kocsi fordul, úgy mozog az árnyék is.

Az epizód végén egy biztonsági őr meglövi Michael bal mellkasát a Comtron irodaházában. A képeket látván először arra gyanakodhatunk, hogy valamilyen rendezői megfontolásból tükrözték azt a jelenetet, amikor Michael véletlenül a jobb oldala helyett a bal oldalát fogja és fájlalja. De nem! Valószínűleg egy utólag felvett jelenetről van szó, amikor a kocsiban ül, és főhősünk nem emlékezett arra, hogy melyik oldalán lőtték is meg.

Michael megáll a kamera előtt. Sajnos a lámpákat a kamera mögé helyezték, így a kamera és az operatőr árnyéka rávetül az út szélére. :)
Másrészt pedig az autó óráról megállapítható, hogy ez az első változatú modell.

Ennél a jelenetnél használták először a "gumikocsit". A gumikocsi az egy kibelezett Pontiac amely áll egy rész futóműből, másrészt egy hajlékony gumi-karosszériából. Ezt a guruló csodát láthattuk a legtöbb esetben ugratni a veszélyesebb jeleneteknél. De ennél a résznél, a kezdetek kezdetén a széltől is óvták a szerkezetet. Egyszerűen fellógatták az autópálya fölé, hogy amint a kamion elhalad alatta, úgy tűnjön a kamionról filmezve, hogy a szerkezet átugratja a több méteres kamiont. Az igazi kocsi és eme szerkezet között észrevehetjük a különbséget, ha alulról megfigyeljük: a betonra érkező autónak már van alváza, a lógatottnak nincsen.


  


 
  Knight Rider Online Hungary © 2004.
A honlap megtekintéséhez 800x600-as képernyő felbontás ajánlott!
Knight Rider, K.I.T.T. and all related material is a copyright of Universal Studios Inc.