A képen látható személy George, ő vezette K.I.T.T.-et általában, mikor a nézőkkel azt akarták elhitetni, hogy az autó saját magát vezeti. Az ülés háttámlájának a széleire tépőzárat varrtak, melynek segítségével az üléshuzat színével megegyező anyaggal takarták le, hogy a kamerák szemei előtt rejtve maradjon.

A felnagyított képen látható a műszerfal alá rejtett kormányt, amivel George a későbbi részekben kormányozta az autót. Tehát valójában azoknál a felvételeknél, amelyekben K.I.T.T. magától ment, George ezt az egyedileg átalakított autót vezette az ülés háttámlája mögé lapulva, szinte teljesen észrevétlenül.

Ez a kép az első évadbeli "Túlbuzgó újságíró" c. epizód végéből való. Igen jól kivehető George körvonalai a vezetőülés mögül, és még ha jobban megnézzük a két keze által felpúposodott hátsó háttámla üléshuzatát is észre vehetjük.

A következő három kép szintén az első évadból való, "Az arany bűvölete" c. epizódból. A legelső rögtön az elő képkocka egyike. Itt miután rásüt Georgra a napfény, teljesen kivehető a már fent említett üléshuzattal megegyező színű vászon, ami eltakarja őt.

Most pedig essen szó arról, hogy végül is George, hogyan lát ki az ülés mögül, vagyis hogyan tájékozódik? A fotó a legelső epizódból való, mikor "K.I.T.T. visszatér Michaelhoz, miután megszabadult a két autó tolvajtól. Talán már első pillantásra feltűnhet nekünk az a turpisság, hogy a vezetőülés mögött nem láthatunk át az ülés háttámláján elhelyezkedő lyukon, mint ahogy az anyósülésen ezt megtehetjük. És itt van a kutya elásva: George ezen a kis lyukon kukucskál ki a vezetőölés mögül.

Persze a későbbiekben oly módon próbálták kiküszöbölni ezt a feltűnő módszert, hogy a második évadtól kezdve már eleve mindkét lyuk hátulját letakarták, hogy ezzel is leplezzék vagy inkább enyhítsék a szembetűnő trükköt.


 
  Knight Rider Online Hungary © 2004.
A honlap megtekintéséhez 800x600-as képernyő felbontás ajánlott!
Knight Rider, K.I.T.T. and all related material is a copyright of Universal Studios Inc.