A sorozat folytatásaként, öt évvel később -1991-ben - készült önálló egész estés tévéfilm Knight Rider 2000 címmel. A történet a "jövőben" játszódik 2000-ben, (mert ugye a film 1991-es) és a főszereplők pedig továbbra is David Hasselhoff és Edward Mulhare.

Rendező: Alan J. Levi
Szereplők: David Hasselhoff, Edward Mulhare,
Susan Norman, Carmen Argenziano, Eugene Clark
Forgatókönyv: Rob Hedden
Operatőr: Billy Dickinson
Zene: Jan Hammer

A XXI. században különös, új világ köszönt ránk: a fegyvereket betiltják és a büntetésüket töltő rabokat lefagyasztják. Michael Knight hiába töltené jól megérdemelt pihenését nyugalomban, nem teheti, mert Devon Miles visszahívja őt a szolgálatba, hogy segítsen egységének az illegálisan használt kézifegyverek elterjedésének megakadályozásában. Visszatértekor döbbentem tapasztalja, hogy a Knight Indrustries Two Thousand - azaz K.I.T.T.-et idő közben az alapítvány anyagi nehézségei miatt szétszerelték és fő alkatrészeit, egységeit eladták. Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően már az emberekbe is képesek mikrochipeket ültetni. K.I.T.T. egyik chipjét éppen egy meglőtt rendőrnő (Susan Norman) fejébe ültették, aki - mint annak idején Michael - minden áron börtönbe szeretné juttatni támdóit, korrupt kollégáit. Céljai elérése érdekében otthagyja a rendőrséget és felkeresi az alapítványt, hogy Michalel segítségével leleplezzék az összeesküvőket. Nem telik el sok idő mire rájönnek: a törvényellenes fegyverkereskedelem fő mozgatórugója maga a rendőrség.

Eredetileg a film mozifilmnek készült volna, de nem állt a készítők rendelkezésére a megfelelő anyagi háttér, vagy a forgalmazó stúdió - a Universal, nem bízott a film sikerében. Így végül csak tévéfilm lett belőle. Mint tudjuk egy film mozis forgalmazásához rengeteget kell befektetni és még koránt sem biztos, hogy vissza hozza az árát. A Knight Rider-rajongók véleménye szerint ebből a filmből hiányzik az eredeti sorozat hangulata, kedvessége, amiért a Knight Ridert azzá tette ami. Későbbiekben készült még egy film Knight Rider 2010 címmel, aminek a címén kívül semmi köze az eredeti Knight Rider storyhoz. Csupán egy jó üzleti fogás lehetett a Universal Studio részéről, hogy a sorozatot kedvelő tévénézőket ösztönözzék film megtekintésére, hogy könnyeben eladhatóvá váljon.Egyedülálló képek a filmben szereplő autó karosszériájának a kialakításáról, ill. a forgatási nehézségekről, mint pl. a jármű vízen úsztatásáról.

Fényképek minden mennyiségben a filmből és promóciós képekről. Egy igazi rajongó itt igazán kirajonghatja magát! :)
 
  Knight Rider Online Hungary © 2004.
A honlap megtekintéséhez 800x600-as képernyő felbontás ajánlott!
Knight Rider, K.I.T.T. and all related material is a copyright of Universal Studios Inc.