Interjú Deanna Russo főszereplővel
by: Knight Rider Online 2008. február. 14.
szerkesztő: Metlesits Dávid    

KRO: Mi újság Kaliforniában?

Russo: Minden napos és nagyszerű (nevet).

KRO: Kezdjük a legelején. Hogy vált színésszé?

Russo: Gyerekkorom óta játszom. Már kisiskolás koromban is ott voltam az iskolai darabokban. Korán csapott meg a füstje.

KRO: Most szerepelt a "How I Met Your Mother"-ben.

Russo: Igen, vendégszerep volt.

KRO: Hétfőn adják le.

Russo: Óh, igen. Igen. Nagyon jó volt. Először szerepeltem úgy szituációs komédiában, hogy azt le is adják. Volt már egy kis szerepem hasonlóban, de azt nem sugározták. Amúgy barátok vagyunk Josh Randerrel, ő a How I Met Your Mother sztárja.

KRO: Knight Rider rajongó volt gyerekkorában?

Russo: Igen, amennyire egy kislány csak lehetett. Ott lógtam a bátyám mellett, aki nagy rajongó volt. Akkor még nem nagyon értettem, miről is szól, csak hogy van egy beszélő autó meg egy bőrdzsekis pasas. Igazából az összes női szereplő eléggé feledhető volt, nem is emlékeztem, hogy vannak női főszereplők is, csak miután újra láttam a sorozatot. Ledöbbentett, hogy ilyen kiemelt női szereplők is vannak benne és én még csak nem is emlékszem rájuk. Remélem, hogy az én szerepem nem lesz ennyire feledhető (nevet).

KRO: Valóban úgy tűnik, hogy az új szereplők egyenértékűek és nem lesznek olyanok, mint a mellékszereplőként kezelt Devon és Bonnie az eredeti sorozatban.

Russo: Igen, tényleg úgy tűnik. A forgatókönyv és a történet, az egész összetett, több szálon futó. Figyelemre méltó a modernség, amit a sorozatnak adtak. De kalapot is emelünk a régiek előtt. A forgatókönyvírónk, Dave Andron azzal viccelődött, hogy ha ismét írhat (Ekkor még tartott az írósztrájk - a szerk.), az első jelenetben, amit írni fog, Kitt épp át készül ugrani egy hordószállító kamiont, de inkább körülmanőverezi (nevet). Az ugrás hülyeség lenne, csak kigúnyolnánk a régi sorozatot azzal, hogy milyen valószerűtlen egy ugráló autó (nevet).

KRO: Furcsa, hogy ezt mondja, a rajongók zöme azt kérdi, "hol a Turbo Boost"? Talán egy elavult ötlet lenne?

Russo: Igen, azok után, amit az új Kitt tud. Az emberek először feldühödtek, hogy nem Trans Am. Aztán azért dühödtek föl, hogy ha már Mustang, hol marad a turbómeghajtás. Hogyhogy nem tudja ezt, hogyhogy nem tudja amazt? Emberek, ne legyetek türelmetlenek (nevet). Megéri megnézni, jó lesz. Tetszeni fog.

KRO: Négy évadja volt az eredeti Knight Ridernek és négy évad alatt sokat fejlődött az autó.

Russo: Ha megnézzük, minden, amit Kitt akkor tudott, mára valóság. Az autók beszélnek hozzánk, megmondják, merre menjünk, hogy kerüljük el a dugót, érti, mire gondolok. A mobiltelefonokkal meg beszélhetünk az autó sofőrjével. A technológia fejlődik és a nézők is. A maga idejében a knight Rider nagyon vagány sorozat volt, de mára sok dolog benne nevetségesnek tűnik. A nézők fejlődtek. Többet várnak el a forgatókönyvtől, a látványtól, még a színészektől is. Ez mindig így lesz, csak kevés dolog áll ellen az idő vasfogának. Nézzük csak azt, amit mi csinálunk. Huszonöt év múlva nevetni fogunk rajta, hogy mekkora hülyeség.

KRO: Az új sorozatban hosszabb történetfonalak lesznek a régihez képest.

Russo: Igen, ez így igaz. A történetekben megoldják a dolgokat, de mindig marad egy nyitott szál, hogy fennmaradjon az érdeklődés. Ez elővezeti majd a jövőbeli történetfonalat.

KRO: Hogyan hallott a meghallgatásról?

Russo: Felhívott az ügynököm. Sokat utaztam akkor Októberben és addigra már elkezdték a szereplőválogatást. Az első fordulót le is késtem, ott találták meg Justin Brueningot. Találtak egy lányt is, aki végig is ment több fordulón, de a végén kiesett és az elejétől kellett kezdeni mindent. Ekkor érkeztem haza és elmentem a meghallgatásra. Nem voltak nagy kilátásaim, csak úgy elmentem. Amikor megtudtam, hogy a Knight Riderhez keresnek erős női főszereplőt, érdekelni kezdett a szerep, főleg, mivel rajongó vagyok. Az ez utáni várakozás idegborzoló volt. A barátaim elvittek szórakozni, hogy eltereljék a figyelmemet. Szörnyű volt az a várakozás.

KRO: Sokat kellett várni?

Russo: Úgy emlékszem, négy nap volt. De amikor bármelyik pillanatban megkaphatod az eredményt, a négy nap egy örökkévalóságnak tűnik. Szerencsére a barátaim átsegítettek ezeken a napokon. A meghallgatások már jók voltak, nagyon könnyed hangulatúak, Justin is sokszor ott volt. Mr része volt a dolognak és a stúdió olyasvalakit akart találni mellé, akivel jól összeillik. Amikor megismertem Justint, igyekeztem jófej lenni, és Justinnak ez tetszett, mert ő is jófej. Tehát az első perctől kezdve ugrattuk egymást és ez tetszett a rendezőknek, mert senki más nem érezte ott ilyen jól magát. Szerencsémre Justin kedves srác. Sok egoistával dolgoztam már együtt, ő egyáltalán nem ilyen. Csak egy egyszerű pasi, akinek jó munkája van. Imádja amit csinál és ilyen emberrel együtt dolgozni nagyon jó, mert én is ilyen vagyok, egy átlagos csaj akinek jó munkája van. Sokkal jobban aggódtam a színésztársak miatt, mint akármi más miatt.

KRO: Beszéltem már Sydney Tamiia Poitier-vel.

Russo: Ő is jófej csaj.

KRO: Nagyon őszintének tűnt.

Russo: Igen, és ez manapság ritkaság. Főleg a színésznők között. A nők gyakran marják egymást, Sydney meg én azonban csak összenéztünk, hogy igen, te jó arc vagy, minden rendben. Jó kis csapat lettünk.

KRO: Szóval nem volt önök között versengés.

Russo: Nem, pedig így szokott lenni. Ritka az ilyen alkalom. Ezért is remélem, hogy beindul a sorozat, az emberek dinamikája miatt. És nem csak a színészek, az egész stáb, egy álom lenne velük öt évig dolgozni. Jobb csapatra nem is vágyhatok.

KRO: Reméljük, meglesz az az öt év.

Russo: Óh igen (nevet).

KRO: Mesélne nekünk Sarah-ról, a karakteréről?

Russo: Sarah egyetemi tanársegéd, azt nem mondták, mit is tanít, de a nanotechnológiához van valami köze. Emellett ő Charles Graiman lánya. Ők programozták Kitt első algoritmusait. Azután összevesztek valamin és éveken át nem beszéltek, ez idő alatt építette meg Charles Kittet. Amikor a rosszfiúk megneszelik, miféle technológiát hordott össze Charles, meg akarják szerezni. Valaki felbérli őket, nem tudom, kicsoda. Először megpróbálják elrabolni Charles-t, aki megszökik és így engem kezdenek keresni, mint másodikat a sorban. De ekkorra Sarah már évek óta nem beszélt az apjával. Megy az egyetemre, mikor belecsöppen az eseményekbe. Sarah és Mike együtt nőttek föl és Mike az egyetlen, akiben Charles megbízik. Kitt egyik fő programja, hogy engem megvédjen és ebben Mike segítségét kéri. Amint megmentett, elindulunk megkeresni Mike Tracert, akivel szintén nem beszéltem már évek óta. Azt sem tudom, él-e még, de annak idején összetörte a szívemet. Tehát ki az egyetlen, akire számíthatok? A viszonzatlan nagy szerelmem.

KRO: Ez sokat elárul Sarah-ról. Ő egy tudós, hasonló lesz ezáltal a szerepe, mint Bonnie-é, az eredeti Kitt technikusáé?

Russo: Igen, valamiféle technikus lesz. De kértem, hogy edzzenek is, hogy Sarah is mehessen küldetésre és szétrúghasson pár feneket (nevet). Régebben a lány csak ott állt a verekedés alatt. Emberek, ez 2008! Egy lány is odamehet és legalább megráncigálhatja a rosszfiúk haját, vagy valami (nevet).

KRO: Ezt már nem írhatja bele az írósztrájk miatt.

Russo: Nem, nem. És eddig még nem is voltak edzések. A biztonság a legfontosabb.

KRO: Főleg azután, ami Justinnal történt.

Russo: Igen, és emellett ő sokat készült arra a jelenetre. Meg kell nézni, kemény pasas. A civil életben csak egy egyszerű pasi, mi mind egyszerűek vagyunk. Sokszor együtt lógunk, nevetgélünk. Aztán kiáltják, hogy "Csapó!, és nem tudom, mi történik vele, de átvedlik akcióhőssé. Annyira hihető és valóságos. Csak nézem, hogy mi történt, ő-e az. Aznap, mikor megsérült, lenyűgözve néztük a verekedős jelenetet, amelyre annyira készült. Duzzadt az erőtől és egyszer csak eldőlt. Nem láttam a felvételt róla, pedig mondták, hogy felvették.

KRO: Leadta az Access Hollywood, fel is töltöttük az oldalunkra.

Russo: Fenn van még?

KRO: Igen.

Russo: Ok, remek, majd megnézem.

KRO: Látta a többi anyagot, például a tévéreklámokat?

Russo: Nem, csak az első, tizenöt másodperces kedvcsinálót, amiben felgyúlnak a fények a ponyva alatt.

KRO: Amellett, amit eddig tapasztalt, több időt tölt majd Kittel, mint Mike?

Russo: Igen. Sok időt töltök Kittel, menekülünk a rosszfiúk elől. Hihetetlen volt, egy jelenetben beszélgetünk és elkészíti a pszichoanalízisemet. És ott vannak a kunsztjelenetek, azok nagyon ütősek.

KRO: Úgy hallottuk, hogy valami ketrecet építettek egy autó tetejére.

Russo:
Több Kittet építettek a filmhez. Kívülről jól néznek ki, de belülről nem tudom, milyen lesz, azt mind az utómunkák során csinálják meg. Az egyik autó tetejére felszereltek egy teljes kis autót. A tetején ül a sofőr és egy áttételes megoldás segítségével vezeti az autót a tetőről. Ide szerelik föl a világítást meg a kamerákat és a nagyfelbontású videó rugalmassága mellett sokkal kockázatosabb jeleneteket is meg tudnak csinálni. Az üldözős jeleneteknél tényleg én ülök az autóban. Ez egy jól megkoreografált, nagy sebességű üldözés. Ahogyan ott ültem, tudtam, hogy biztonságban vagyok, aztán belém hasított ez az érzés, hogy "Egek, ez jobb, mint Disneyland". Az első közös autós jelenetben Justinnal a távirányított autóban ülünk és egy garázsban vagyunk, és bármerre kanyarodunk, jön egy újabb kocsi izzó fényszórókkal. Nem tudom, hogy volt e a "Béka úr vad útján", ez ugyanolyan, el próbálsz menekülni, de csak jönnek utánad. A "Fast and the Furious" és a "Béka úr vad útjának" keveréke. Ezt mindenkinek ki kell próbálnia, nagyon jó. Nekem volt a legjobb dolgom az egész forgatáson, mert én voltam együtt a legtöbbet Kittel.KRO: Mit gondol, fellángol-e a régi szerelem az ön karaktere és Mike között, vagy mindvégig csak üzleti jellegű marad?

Russo:
Igen, a lányoknak csakis ez számít. Komoly a szexuális feszültség Sarah és Mike között. Egy eljövendő történetszálban kiderül, mi lesz majd velük. Közösek a gyökereik, de csak marják egymást. Imádom nézni őket. Igazából nem is néztem, csak eljátszottam.

KRO: Befejezték a forgatást?

Russo:
Ezen a héten fejeztük be és még újra kell vennünk pár hangsávot, ami nem jött jól át az eredetiben. Aztán csak hátradőlünk és várjuk a bemutatót. Sok bemutatófilmet forgatnak Los Angelesben, de a többségét le sem adják. Ez kuriózum, csináljuk a filmet és közben csináljuk hozzá a kampányt. Interjúkat adunk, meg ilyesmi és izgulunk, mert tudjuk, hogy le fogják adni a filmet. Nagyon büszke vagyok magamra, ez az első főszerepem. A többi jó volt, de csak tanulópénz, a Knight Rider meg az a film, amit akkor is megnéznék, ha nem játszanék benne.

KRO: Így vannak ezzel, a stáb?

Russo:
Imádjuk egymást. Jól elvagyunk, nézzük egymást a forgatásokon.

KRO: Mit gondol Sarah jövőbeli jellemfejlődéséről?

Russo:
Szeretném, ha megtanulna Kung Fuzni.

KRO: Lesz valamiféle nyitógála?

Russo:
Ugyan, még a forgatás befejezését sem ünnepeltük meg. Minden nagyon gyorsan történik. A számítógépes utómunka nagyon sokáig tart. Az, hogy mindezt ilyen hamar összehozták, figyelemreméltó teljesítmény. Nem tudom, majd átmegyek egy barátomhoz, akinek van HDTV-je, hogy megnézzem a filmet.

KRO: Van még valami hozzáfűznivalója?

Russo:
Nem tudom, hogy tőlem tudják-e meg, de tudta, hogy Will Arnett kiszállt?

KRO: Micsoda?

Russo:
Igen. Nagyon jó a hangmunkája, a felismerhetetlenségig is el tudja változtatni a hangját. De a GMC-vel állt szerződésben és elméletileg ez már lejárt, de aztán kiderült, hogy nem. A GMC erre lengette a kaszát, hogy Arnett nem lehet egy Mustang hangja.

KRO: Megtalálták már a helyettesét?

Russo:
Nem, még nem. Még jó, hogy a hangokat az utolsó percben is felvehetik. Úgy tudom, erről még senki sem tud, így lehet, hogy ezt még nem kéne publikálniuk. Mi is hallgatunk, míg kitaláljuk, mit tegyünk. Én örülnék, ha Tracey Morgan adná a hangot (nevet). De ez csak az én véleményem. (Azóta tudjuk, hogy Arnett helyére leszerződtették Val Kilmert. - a szerk.)

KRO: Úgy vélem, a rajongók egy stílusosabb hangot szeretnének.

Russo:
Tudom én. De mi van William Danilesszel? Nem is értem, őt miért nem keresték meg.

KRO: Nos, hallottunk kósza híreket, hogy a régi Kitt is visszajön egyszer.

Russo:
Az király lenne (nevet). Csöpögtetünk dolgokat a nagy rajongóknak. Tiszteletet mutatunk a régiek előtt. Rainne Wilson és Steve Carell volt az első ötletünk, aztán jött Will Arnett. Nem tudom, miért ő futott be, lehet, hogy ő ért rá, vagy ő írta csak alá a szerződést, de így alakult. Nagyon kedvelem őt és sajnálom, hogy nem marad velünk, rajongok érte. De jó lesz, mindenki szívét-lelkét beleadta. Ahogyan ön is mondta, már lementek a reklámok Arnett hangjával. Forgattak egyet Mike-kal és egy inassal, nemde?

KRO: De, igen, a múlt héten adták le.

Russo:
Remek. Nem láttam, de tudom, milyen.

KRO: Volt egy olyan is, mint egy átlagos autóreklám, aztán mikor elkezdik felsorolni a különleges felszerelést, akkor vesszük csak észre, hogy az ott Kitt.

Russo:
Stréber vagyok, de szeretek stréber lenni. Nem csak arról van szó, hogy szeretek a többiekkel lenni, hanem arról, hogy ők tehetséges és kreatív emberek akik mindent megtesznek, hogy élvezzék amit csinálnak. Mindezek mellett csodálatos élmény volt számomra a forgatás és még sosem izgultam szerep miatt ennyire. Már várom, hogy a nézők is láthassák és átélhessék. Király (nevet). Bocsánat, tudom, hogy nagy stréber vagyok. Nagyszerű, hogy erről egy egész weboldal szól.

KRO: Jó hallani a lelkesedését. Köszönjük, hogy időt szakított ránk.

Russo:
Szívesen, én köszönöm.

 
  Knight Rider Online Hungary © 2004-2008.
A honlap megtekintéséhez 800x600-as képernyő felbontás ajánlott!
Knight Rider, K.I.T.T. and all related material is a copyright of Universal Studios Inc.