Interjú Sydney Tamiia Poitier főszereplővel
by: Knight Rider Online 2008. február. 9.
szerkesztő: Metlesits Dávid    KRO: Nagyon várjuk a filmet és örülünk, hogy beszélhetünk Önnel. Köszönjük.

Poitier:
Óh, ezer örömmel.

KRO: Hogyan kezdte a színjátszást?

Poitier:
Mindig ezt szerettem volna csinálni, amióta csak az eszemet tudom. Amikor már nagyobb voltam, a gimnáziumban próbálgattam a szárnyaimat. Nem játszottam színházban, de jártam színi oktatásra. Amikor egyetemre mentem, meghoztam a döntést és dráma szakra mentem a New York-i Egyetemre. Ott sem lettem hivatásos színésznő, de miután elvégeztem az egyetemet, belevágtam.

KRO: A Knight Riderrel nőtt föl?

Poitier:
Igen, nagyon is. Együtt néztük a nővéremmel. Úgy értem, ki nem nézte? Mindenki nézte a nyolcvanas években. Jó volt nézni.

KRO: Milyenek voltak a meghallgatások?

Poitier:
Felhívott az ügynököm, hogy akarok-e szerepelni a Knight Riderben. Először aggódtam, hogy nagyon nehéz lesz. Néha nem jó módon sül el az ilyen régi filmek újraalkotása, mert azok úgy jók, ahogy vannak. Nagy és hűséges a rajongótáboruk. Vajon tetszeni fog nekik az, amit csinálunk? Nem tudom. De aztán elolvastam a forgatókönyvet, Dave Andron szenzációs forgatókönyvét és az méltó a régihez és nagyon jó, de új szintre is emeli a történetet. Így hát belevágtam és elmentem a meghallgatásra, ami nagyon nehéz és fáradtságos tud lenni.

KRO: Sokszor hívták vissza?

Poitier:
Annyira azért nem volt szörnyű. Néha azonban kész őrültekháza volt. Az ember először felolvas a rendezőknek, aztán a stúdió képviselőjének, aztán a tévétársaság képviselőjének. Mindeközben még húszan vannak előtted.

KRO: Ez ijesztően hangzik.

Poitier:
Az is.

KRO: Volt riválisa? Deanna Russo is azt a szerepet akarta, amit ön?

Poitier:
Nem, nem tudok arról, hogy Deanna is Ruvai szerepét akarta. Amennyire tudom, Ruvai szerepére más etnikumból származót gondoltak, mindenki afro-amerikai, ázsiai, vagy spanyolajkú volt.

KRO: Ehhez kapcsolódik a következő kérdésem. Az eredeti sorozat célközönsége kaukázusi férfiakból állt. Az új sorozatban nagyobb a változatosság ilyen tekintetben, főleg a nők terén. Ön szerint ez hogyan befolyásolja a nézőket?

Poitier:
Többeknek teszi majd érdekessé a sorozatot. Volt idő, amikor sok lány nézte a Knight Ridert, persze nem annyian, mint a pasik, de sok Knight Rider rajongó lányt ismerek. Úgy vélem, az új sorozat követendő példát mutathat nőknek is és férfiaknak is. A régi óta minden megváltozott, az új sorozat sokkal valószerűbb, erős, érdekes női karakterekkel. A karakterek között érdekesebb a szexuális feszültség és a...

KRO: A románc?

Poitier:
Igen, a mostani sorozat sokkal provokatívabb, mint a régi.

KRO: Michael Knight karaktere eléggé egysíkú volt, a mástani szereplők érdekesebbek. Meséljen az ön karakteréről: Egy ön által ismert emberről mintázta?

Poitier:
Nem, le van írva papíron, hogy milyennek kell lenne. Az én szerepem Carrie Ruvai, aki egy FBI ügynök és... hoppá, eltűnt a kutyám.

KRO: Hoppá...

Poitier:
Elnézést. Kiszökött. Óh, itt is van. Gyere ide!

KRO: Milyen fajta?

Poitier:
Keverék. Llaspo Poo és uszkár. Az utcáról mentettük meg, nem igazán tudjuk, miféle valójában. Gyere ide, pajti (fütyül)! Na, de visszatérve a karakteremre... Nagyon erős az igazságérzete. Munkamániás, kemény és erős. De élvezi az életet, szeret szörfözni és nincs elszállva magától.

KRO: Kellett valamilyen különleges kiképzés ahhoz, hogy egy FBI-ügynököt alakíthasson?

Poitier:
Eddig semmi, de lehet, hogy majd kell, ha beindul a sorozat. A nyitófilmben a karakterem fog verekedni, de az nem komoly. Pár napig szerveztük a jelenetet, ennyi. Justinnak sokkal több ilyen jelenete volt.

KRO: Hallottunk arról a sérülésről.

Poitier:
Óh, Istenem, az szörnyű volt. Én nem vezetek, tehát vezetési kiképzést sem kaptam. És ott volt Kevin Dunigan, aki...

KRO: Smoke-ot, az egyik rosszfiút alakítja.

Poitier:
Igen, ő valamiféle különleges alakulat tagja volt. Valami nagyon komoly katonai szervezeté. Ő tanított meg, hogyan kell megfogni a pisztolyt, meg az efféle dolgokat.

KRO: Tehát leizzadt a forgatáson?

Poitier:
Igen, és még le is fogok, ha beindul a sorozat.

KRO: Milyen a kapcsolata Charles Graimannel és a többiekkel? Ismeri az Alapítvány tagjait?

Poitier:
A forgatókönyvből nemigazán derül ki, mi a kapcsolat Graiman és Ruvai között. De jól ismerik egymást, fontosak egymásnak. Ruvai biztos akar lenni, hogy Graiman épségben megússza. Ez számára az első számú feladat.

KRO: Tehát Charles adja a vezérfonalat?

Poitier:
Igen. A többieket nem ismerem. Graiman lányát talán ismerhetem, de a többieket nem. A nyitófilmben találkozom először Mike Tracerrel.KRO: Beszélt a lehetséges szerelmekről. Az ön karakterének van ilyen, esetleg egy szerelmi háromszög?

Poitier:
Lehetséges. A karakteremet eredetileg leszbikusnak írták meg, aztán biszexuálisra változtatták, így több a lehetőség effélére. Nekem legalábbis ezt mondták, nem tudom, igaz-e. Akármi lehetséges, a nyitófilmben még semmi sincs lezárva. Mike szerelme Sarah, de később bármi jöhet.

KRO: Egy korai forgatókönyvben együtt láthatjuk egy nővel a tengerparton. Létezik még ez a jelenet?

Poitier:
Igen, bevezetésként. Látjuk Ruvait, amint szörfözik, és amikor kimegy a partra, egy másik lány várja.

KRO: A régi Knight Riderben ilyesmi nem volt. Úgy látszik, változnak az idők.

Poitier:
Igen, minden provokatívabb, szexisebb.

KRO: Úgy tudom, újra kellett forgatnia bizonyos jeleneteket. Elkészült már ezekkel?

Poitier:
Igen, tegnap végeztünk. Mi van ma, szerda? Igen, akkor kedden végeztünk. Úgy tudom, máig tart a forgatás, nem tudom, hogy lesz-e még. Le kellett állnunk Justin sérülése miatt. Nagyon rosszul nézett ki.

KRO: Látszott, hogy szenved.

Poitier:
Igen, nagyon rosszul nézett ki.

KRO: Ott volt a forgatáson, mikor a baleset történt?

Poitier:
Ott voltam. A közös verekedős jelenetünket forgattuk. A felénél voltunk, amikor hallottam, hogy fölkiált. Egy pillanat volt az egész, visszanézve sokkal hosszabbnak látszik. Először azt hittem, ez is a jelenet része, aztán rájöttem, hogy mi történt.

KRO: Milyen a munka a többiekkel? Összeszoktak már?

Poitier:
Mindenki nagyon jó fej. A rendező nagyon jó csapatot verbuvált össze, kedves és szerény embereket, akikkel jó dolgozni és szórakozni. A színészek, az írók, a rendezők, mindenki jó fej.

KRO: Milyen egy nap a forgatáson? Reggel frissen kapják a forgatókönyveket?

Poitier:
Nem, az most nem megy.

KRO: Az Írószövetség miatt?

Poitier:
Igen, a írósztrájk miatt. Az eredeti forgatókönyv alapján kell dolgoznunk. Ez nekem nagyon új, máskor minden napról napra változik. Mire végzünk, semmi sem olyan, mint az elején. Mi most be kell érjük az eredeti változattal. Dave forgatókönyve azonban jó, tehát jól jártunk vele. De szerintem nem örült neki, hogy nem nyúlhatott bele a későbbiekben.

KRO: Igen, mintha az ember nem segíthetne a gyermekének.

Poitier:
Igen nagyon rossz lehetett neki.

KRO: Ha beindul a sorozat, milyen jövőt jósol a karakterének?

Poitier:
Nem is tudom, remélem, többet látunk majd a személyiségéből. A nyitófilmben csak a munkában látjuk. A kezdő jeleneten kívül csak az irodában látjuk. Jó lenne látnunk civilben is, mert szerintem úgy teljesen más, mint egy FBI ügynök. És remélem, hogy fog vezetni, verekedni, meg ilyesmiket.

KRO: Igen, az akciójelenetek.

Poitier:
Igen, azok viccesek voltak.

KRO: A szerződések alapján benn marad a sorozatban?

Poitier:
Úgy érti, köt-e a szerződés?

KRO: Igen.

Poitier:
Igen, alá kellett írnunk egy szerződést, amely hat évre szól. Ez komoly elkötelezettséget jelent, ami kissé ijesztő. De miután láttam, hogy milyen jó fejek a többiek, már nem volt annyira rémisztő. Csak a kezdet volt a nehéz.

KRO: Köszönjük, hogy időt szakított ránk.

Poitier:
Nagyon szívesen.
 
  Knight Rider Online Hungary © 2004-2008.
A honlap megtekintéséhez 800x600-as képernyő felbontás ajánlott!
Knight Rider, K.I.T.T. and all related material is a copyright of Universal Studios Inc.