Eladó az eredeti K.I.T.T.
2007. 04.03.

Michael Knight hűséges pajtása, K.I.T.T. jelenleg egy kaliforniai autószalonban található, de a Knight Rider sorozat negyed százados évfordulójának közeledtével tulajdonosa közel harmincmillió forintért meg akar tőle válni. A Pontiac Trans Am típusú autó tökéletes állapotban van.


K.I.T.T. neve a Knight Industries Two Thousand (Knight Művek 2000) rövidítésből származik. A beszélő, repülő, pirosan villódzó, bölcs csodaautó, a 80-as évek (nálunk 90-es) kultuszsorozatának egyik főszereplője, aki minden részben többször is megmentette gazdája, Michael Knight (azaz David Hasselhoff) életét, most pénzzé válik, ha valaki hajlandó érte közel 28 millió forintnyi értékű dollárt (149 995 USD) fizetni.

Az 1982-es gyártású autó jelenleg olyan állapotban van, mint fénykorában, amikor a Knight Riderben szerepelt, az állapotmegóvásról egy dublini autószalonban gondoskodnak, értesült az AP hírügynökség (a kaliforniai Dublinról van szó). A Kassabian Motors nevű szalon dolgozója, Johnny "Vette" Verhoek már egy hónapja kiállította K.I.T.T.-et az üzletben, de az autó tulajdonosa valójában a livermore-i Tim Russo.

A Verhoek által karban tartott autó a négy nyilvántartott forgatási K.I.T.T. egyike, erről hivatalos papír is tanúskodik. Az autót főleg közeli felvételekre használták, és olyan részekhez, amiben David Hasselhoffot mutatják a volán mögött.

Az eladásra kínált K.I.T.T. ugyan a valóságban nem tudja elérni a sorozatban teljesített óránként 300 mérföldes (482 kilométer per óra) sebességet, nem tud 15 métert repülni a levegőben, füstbombát sem tud eregetni, viszont sértetlen állapotban van. Benne van például a híres piros fénysor, ami futkározik, és képes a jól ismert, zümmögő K.I.T.T.-hang kiadására is.

Az autóban található két működő videokijelző, és a kormány mellett jobbra ugyanúgy zölden-sárgán-pirosan világítanak a feliratok, mint ahogy a sorozatban láttuk: a síelő mód, a rakéta fokozat, a csendes üzemmód, az olajszint és a katapult. A legtöbb látványos gomb azonban nem jó semmire, és Verhoek szerint ez az autó nem képes önmagát sem vezetni, ami pedig a sorozatban K.I.T.T. egyik leghasznosabb tulajdonsága volt.

K.I.T.T. hátránya még, hogy közúton jelenlegi állapotában nem is használható törvényesen, mert nincs benne katakizátor (egy szmogszűrő berendezés), de a tulajdonos amúgy is gyűjtőnek vagy múzeumnak szeretné eladni. A tulaj szerint eljött az idő, hogy megpróbálja eladni K.I.T.T.-jét, hiszen közeledik a Knight Rider 25 éves évfordulója. Tim Russo tíz éve vette meg K.I.T.T.-et egy San Diego-i árverésen, azóta igyekezett a hiányzó alkatrészeket felkutatni.


Az eredeti hírdetés


**Own a piece of Television history!**

1982 Pontiac Trans Am 305 V-8 engine 2,393 original miles This vehicle has been "Title Only" never registered for street operation.


PHS documentation This is one of the 3 original cars Pontiac donated to Glen Larson to film the Knight Rider TV series.

It is one of only 4 surviving T-top cars from the series.
(1083, 1084, 1087, 1177) None of the 10 series cars have ever been offered for public sale. Cars 1084 & 1087 are on display in museums. One in Keswick, England and the other in Auburn, Indiana. Car #1177 has had all electronics changed by a reproduction company and does not have any of the original equipment from the series.

This car was a Picture or Hero car used in all 4 seasons of the series. In season 1&2 it was car #1083, for season 3&4 it was renumbered #1197 (Both numbers still remain on the car.)

This car has been restored to it's original season 1 condition Original dash with 2 operational TV's. One connected to a camera in front of the car, the other connected to a DVD player with the audio speakers hidden under the nose.

Original interior fabric (very rare and not available in reproduction.)
Receivers welded to the frame for towing and shooting close up shotsStunt brake switch operational (installed by stuntman Jack Gill for rear brake lock up.) Electrical components will work on 12 volt battery or plug in to 110 current Come take Michael Knight's place behind the wheel of one of the most famous cars in history!

Contact Information
Kassabian Motors (925) 829-2825 Dublin CA
Toll Free @ 1-800-900-0227 or e-mail us with the forms below.
We are located at 6080 Dublin Blvd, Dublin, CA 94568.
Cut and Paste our address for Google Maps or Map quest directions.

 
 
  Knight Rider Online Hungary © 2004-2007.
A honlap megtekintéséhez 800x600-as képernyő felbontás ajánlott!
Knight Rider, K.I.T.T. and all related material is a copyright of Universal Studios Inc.