Készül a Sós Raider 4
2005. 07.31.

A két éve fennálló Sós Pictures névre hallgató amatőr filmes csapat eddigi legnagyobb produkciójára készül. Az alaptéma természetesen a Knight Rider, azaz az Alapítvány küzdelme a rossz ellen. Ebben segítségére van "Málykül Nályt", és a kissé pimasz fekete csodaautója K.I.T.T..

A banda a két év alatt 3 filmet készített, mindet azonos témában és címmel, ez volt a Sós Raider trilógia. Nem is terveztek több Sós Raidert de most úgy döntöttek, hogy még legalább egy film erejéig visszatérnek Devonékhoz. A filmet a lehető legnagyobb odafigyeléssel készítik, hogy ez legyen az eddigi legprofibb és legjobb Sós Raider. Ha ennek sikere lesz talán kicsit áteveznek más témákhoz is.
A film vágási, zenei munkáit illetve effektjeit ismét az alig két főből álló Safalade Team készíti. A Teamben van az egész Sós Raider ötletgazdája Kuzsi, aki a filmben "Málykült" alakítja és az operatőri munkákért felelős Rübi, aki a filmben szintén kulcsszereplőt játszik, Devont. Szinte csak ők ketten hozzák létre a filmeket a nyers felvételekből.

A mostani film készítése sokban különbözik az eddigiekétől. A legnagyobb különbség a teljes egészében előre megírt forgatókönyv, amely tartalmazza a szövegeket, mozgásokat és a kameraállásokat. Ez sok esetben pozitívan hat a filmre hisz nem lesz a nézőnek az az érzése, hogy a szövegeket, ott a helyszínen hasraütés szerűen találják ki a szereplők. (pedig ez eddig sok esetben így történt a bandánál) A második legnagyobb különbség K.I.T.T. személye. Az eddigi piros camping bicikli helyett ugyanis most egy fekete Trabant fogja a szuperjárgányt „megszemélyesíteni”. A Trabit Kuzsi külön erre a célra vásárolta. A fekete alapszín festését szakemberre bízta, de az autó króm alkatrészeinek festését ő maga és Ákos (a Sós Raider 2-ben A bérgyilkost, a negyedik részben Tibi bácsit játssza) végezte. A belső teret Kuzsi "alakította ki".

Ehhez a produkcióhoz viszont szükség van már jelmezekre is. Nem titok ugyanis, hogy a készítők belecsempésznek a filmbe egy kis Star Wars "fílinget" is. Ehhez szükségük volt egy Darth Vader jelmezre, aminek készítését Kuzsi és Rübi végezte. A legnehezebb munkát a Vader maszk megszerkesztését Rübi vállalta magára. Elkészítették Darth Sidious, a legfőbb gonosz jelmezét is, valamint beszereztek egy vegyvédelmi ruhát is, és összebuheráltak egy szovjet tiszti egyenruhát. Ennyit a kellékekről és jelmezekről, most ejtsünk egy-két szót a sztoriról is.

A történet szerint a legördögibb gonosz, a világ kormányait és bűnszervezeteit uraló titokzatos nagyúr, Don Pamfil (A Keresztapa főnöke) elérte, hogy bezárják az Alapítványt, amely titkon legfőbb céljának tekintette, hogy Pamfil globális szervezetét felmorzsolja. Málykül és Devon az utcára kerültek, K.I.T.T.-et pedig megsemmisítették. Egyedül a központi chip-jét sikerült megmenteni. A független államok egy teljes évig tűrték Pamfil ténykedéseit. Ám most a helyzet komollyá vált. Ellopták egy high-tech tömegpusztító fegyver terveit (az F.O.S. bomba terveit) egy katonai szuperfegyvertervező cégtől, a Tyuxsur Companytól. Ezzel Pamfil sakkban tarthatja az egész világot. Nincs hát más hátra, titokban újra kell alapítani az Alapítványt, vissza kell szerezni eredeti embereit, és újra meg kell építeni K.I.T.T.-et! Az események ezután indulnak be igazán. Ám most abbahagyom a mesélést különben túl sokat árulnék el, de lesznek még fura események ( Például: Málykül kiszabadítja a Keresztapát, Devon visszatér a halálból stb.), akciódús jelenetek (Málykül és Devon közösen lecsapnak Pamfil titkos föld alatti bázisára) valamint a negyedik epizódban megjelenik a thriller és a horror is (az őrült Fritz doktor emberkísérleteivel, Málykül rémálmával kezdődő horror jelenet az éjjeli temetőben) és végül a Star Wars jelenetek (Vader és Pamfil jeleneti, fénykardpárbajok).

Az hogy, hogy melyik szereplő kényszerül a Vader maszk mögé, hogy miért lőnek Devonra, és hogy mi is az F.O.S. bomba, ami vízbül veszi ki az oxigént, tulajdonképpen majd a filmből kiderülnek, addig is nézzétek meg az előzetes képeket a filmről és töltsétek le a Sós Raider I-II-III-at a knightrider.hu-ról.
A banda első filmje a Sós Raider I még nem az igazi, a második már sokkal jobb és a harmadik pedig már sikeresen debütált sok helyen. De nézzétek meg mindet mert a történetük egymásra épül, és a negyedik is csak az első három ismeretében lesz az igazi!

A film várhatólag az ősz közepére készül el teljes egészében.

Safalade Team
(
e-mail)


 
  Knight Rider Online Hungary © 2004.
A honlap megtekintéséhez 800x600-as képernyő felbontás ajánlott!
Knight Rider, K.I.T.T. and all related material is a copyright of Universal Studios Inc.