Knight Rider a TV2-ön
2005. 07.29.

Hat év után ismét a képernyőn Michael Knight és hű társa K.I.T.T.! A TV2 valószínű, rajongói nyomásra, újra műsorra tűzte a sorozatot, melyet augusztus 7-től vasárnaponként, 12:25-től láthatnak a kis és nagy rajongók.

Az 1981-ben kezdődött forgatás óta a sorozat töretlen sikert élvez. David Hasselhoff is ennek a sorozatnak köszönheti hírnevét, persze sok más szereplése mellett.
Köztudott, hogy Amerikában létrejött a K.I.T.T. rajongók tábora, akik vagy maguk szerelik össze K.I.T.T. Replicájukat vagy készen vásárolják.
A világ minden pontjára eljutott a sorozat és számtalan weboldal szól a KR-ről. Sajnos mind a sorozatot, mind pedig a főszereplőt érték megbotránkoztató kijelentsék, amiket szerencsére a rajongók nem tűrtek és kedvenceik mellé álltak. Az utolsó film, a KR2000, ami nem a legnagyobb kasszasikernek számít. A vélemények megoszlanak a filmmel kapcsolatosan. A film után készült egy sorozat, aminek hasonló neve van (Team Knight Rider). Ha alaposan megfigyeljük a sorozatot, az eredeti 1981-es sorozathoz vajmi kevés köze van. Néhány részben esik szó az Alapítványról és Michael Knight-ról és csoda autójáról K.I.T.T.-ről.
A sorozat sok ember fantáziáját megragadta. Már kapható a boltokban K.I.T.T. eredeti kicsinyített 1/25-ös hű másolata. Nálunk Magyarországon csak pár helyen juthatunk hozzá és az ára is igen magas, de egy igazi rajongónak, ugye semmi sem drága. J
Egy pár rajongó számítógépes grafikaként is „életre” keltette K.I.T.T.-et.

Úgy gondolom a sorozat kezdetének az időpontja a rajongók körében nemzeti ünnepnek fog számítani, míg az utolsó rész ideje gyásznappá lesz.

S.A.

 
  Knight Rider Online Hungary © 2004.
A honlap megtekintéséhez 800x600-as képernyő felbontás ajánlott!
Knight Rider, K.I.T.T. and all related material is a copyright of Universal Studios Inc.