20 éves az RTL Luxemburg
Nagyszabású showműsor David Hasselhoffal
- Németh Ádám jegyzete

2004. január. Már nagyon vártam a hétfői napot, mert örültem, hogy élő adásban láthatom a Knight Rider főszereplőjét és persze K.I.T.T-et. David Hasselhoffot a német RTL abból az alkalomból hívta meg, hogy a csatorna idén lett 20 éves és a sorozat évről évre a nagy közönségsikernek köszönhetően folytonos program volt, azaz több ismétlést is megélt.

Végre elérkezett a hétfő este. A műsor kis csúszással kezdődött de megérte várni. A műsorvezető bejött a stúdióba és elmondta a műsor tartalmát röviden. Az volt az első, hogy az elmúlt 20 év sorozataiból mutattak részleteket, amit a jelenlévők egy hatalmas kivetítőn nézhettek. Elég sokat kellett várni amíg a Knight Riderről kezdtek beszélni. Amint meglátták az emberek a Knight Rider-t önfeledten tapsolni, kezdtek. Az összes bemutatott sorozat közül csak a Knight Rider váltott ki ekkora hatást és ezt számomra nagyon jóérzés volt látni. Ezután a műsorvezető belejlentette a sztárvendéget David Hasselhoffot aki a bejelentés után K.I.T.T-el gurult be a stúdióba.

Ezután percekig tartó önfeledt tapsolás következett és a műsorvezető egy ideig meg sem tudott szólalni a hangos tapsolás és őrjöngés miatt. Úgy láttam, hogy rajongói klubok tagjai is jelen voltak, akik különféle zászlókat is készítettek például iyen feliratokkal, hogy "Great David" és hasonlók. David szeme láthatóan könnyes volt a boldogságtól, mert
gondolom kicsit meghatódott, hogy ennyi ember szereti. Miután a közönség lecsillapodott a műsörvezető a régi időkről kezdett beszélgetnia sztárral. Előkerült a régi napszemüveg, amit a közönség egyértelmű kérésére fel is próbált és hozzáfűzte: 20 éve volt.

David boldogan beszélt a szerepléséről a Knight Riderben és arról is, hogy eljáttszhatta egyik kedvenc színházi darabját a Jekyll és Hyde-ot. Bent volt a stúdióban két német színésznő valamelyik német sorozat szereplői lehettek őket még a műsor elején, hívták be. Minden áron be akartak ülni K.I.T.T.-be. Beültek és olyan volt, mint az igazi autó csak akkor jöttem rá, hogy nem az, amikor megszólalt német nyelven. Akár ki is csinálta ezt a replicát elég jó munkát végzett. De ez őszintén nem igazán zavart az élmény így is teljes volt.

Ezután számomra egy furcsa dolog következett: Behívták a stúdióba Michael Knight német hasonmását. Bár csak a haj és a nagy napszemüveg hasonlított Davidnek nagyon tetszett a hasonmás. Egy képen bemutatták milyen meglepő a hasonlóság és tényleg az. Időközben K.I.T.T.-et is kivitték a stúdióból. Beszélgettek még egy ideig, de ebből sajnos már semmit sem értettem. Ezután más sztárok következtek de azt már nem néztem. Mindent összegezve szerintem egy nagyon színvonalas műsor volt és érdemes volt megnézni, már csak azért is, mert jó volt látni, hogy az emberek ennyire szeretik David Hsselhoffot és a sorozatot is.

Németh Ádám


Tekintsd meg Joao da Encarnaçao, a K.I.T.T. replica gazdájának honlapját és fotóit David Hasselhoffal.

 
  Knight Rider Online Hungary © 2004.
A honlap megtekintéséhez 800x600-as képernyő felbontás ajánlott!
Knight Rider, K.I.T.T. and all related material is a copyright of Universal Studios Inc.